Pažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Republike Hrvatske, izjavio je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon ocjene Zorana Milanovića da je Kosovo “oteto od Srbije”.

“Vidio sam u jednoj rečenici šta su mediji prenijeli, volio bih u cijelosti vidjeti tu izjavu hrvatskog predsjednika”, rekao je Vučić na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu.

On je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s češkim predsjednikom Milošem Zemanom u Beogradu istaknuo da će “s pažnjom pogledati” izjavu hrvatskog predsjednika o Kosovu.

Milanović je ranije danas ocijenio da će se Rusija pozvati na aneksiju Kosova i da “Krim više nikada neće biti Ukrajina”. 

“Ja stojim iza Kosova i podržavam ga.. Ali tko je anektirao Kosovo? Međunarodna zajednica i mi. Oteto je od Srbije. (…) Nije aneksija, nego otimanje, dio teritorija koji je izvučen iz Srbije. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta u kojem netko misli da ima pravo na sve kad mu to odgovara, a kad to onaj drugi radi – onda je to kriminal”, rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u Litvu.

Srpski mediji likuju zbog najnovijih Milanovićevih izjava

Ovaj medijski istup hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića izazvao je veliki val interesa i odobravanja vodećih medija iz Srbije. Tako kurir.rs blizak srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću prenosi da je Milanović šokirao javnost svojim priznanjem da podržava otimanje Kosova od Srbije, to jest tadašnje Jugoslavije.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/telegraf.rs/b92.net/informer.rs/kurir.rs

foto: HINA/ Ured predsjednika RH/ Tomislav Bušljeta/ ik