Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.

Kako smo javili, predsjednik Milanović  odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je doznao da u protokolu sudjeluju i dva predstavnika Udruge HOS-a iz Zadra koji na sebi imaju službeni grb HOS-a s pozdravom “Za dom spremni” pod kojime su i branili Hrvatsku. O svemu se predsjednik telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb, javlja N1.

“On se okrenuo i bacio nas u smeće davno, ako se sjećate njegove izjave”, kazao je jedan HOS-ovac.

Ante Baraba Knez iz zadarskog HOS-a kaže kako su oni službeno dio protokola obilježavanja akcije.

“Prilikom dolaska ovdje rečeno nam je da ljudi koji su u protokolu idu na polaganje vijenaca. Mi smo u protokolu, kao i sve udruge Domovinskog rata. Nije bilo nikakvog vrijeđanja gosodina predsjednika, nije bilo ni u planu. Postrojili smo se na početku, protokol je počeo. Ono što Milanović je napravio u Novskoj i sad je napravio.

Nek’ dođe pred mene nek’ mi kaže da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog. Ja i moja braća smo pod ovim znakom krv prolili… “, govori i ponavlja kako su dobili poziv da sudjeluju kao sve braniteljske udruge.

Izvor: Sloboda.hr/N1