krešo beljak hss narodna koalicija govor skup

Na sinoćnjem središnjem skupu Narodne koalicije u Zagrebu mogle su se čuti mnoge šovinističke i uvredljive poruke mržnje iz redova SDP-a, a pogotovo iz redova njegovih koalicijskih partnera.

U primitivluku se najviše dokazao šef HSS-a Krešo Beljak, inače osuđeni kriminalac. On je birače političkih protivnika nazvao “vojskom nazadnjaka”, a za Mađare je rekao da nam to “nisu prijatelji” i to na dan 450. obljetnice bitke kod Sigeta gdje su Hrvati i Mađari zajedno vojevali za opstanak dva bratska naroda.

“Vojska nazadnjaka izlazi na izbore, njih neće boljeti glava. Naši moraju pokazati da nas je više, ona Hrvatska koja ostaje doma, u nedjelju ne smije ostati doma, jer možda drugu priliku za budućnost Hrvatske nećemo imati.

Čekaju nas veliki problemi. Migrantska kriza je iza ugla, čekaju nas problemi u BiH, čekaju nas problemi u Srbiji, s Mađarima nismo Bog zna što. Žica je! Zapamtite – Orban, HDZ-ov koalicijski partner i prijatelj je žicu postavio na našu granicu. To nam nisu prijatelji, s njima treba razgovarati na drugačiji način. Hrvatska si ne može dopustiti nekoliko mjeseci ili ne daj Bože godina eksperimenta HDZ-a i MOST-a”, zaključio je Beljak.

Milanović: Nismo lijepi, ali smo dobri – glasajte za nas

Okupljenima se obratio i Zoran Milanović.

“Dragi prijatelji, ovo je koalicija svih lijepih boja, ali kao što kaže poslovica: “Boje su u nama, a ljepota je u oku onoga koji promatra”. Nismo lijepi, ali smo dobri, glasajte za nas”.

“Prije tri godine držao sam govor povodom ulaskom RH u EU. Kakva čast! Tri godine kasnije, Hrvatska raste, ne smijemo to zaustaviti! Idemo naprijed! U nedjelju idemo po pobjedu, jel tako? Imamo državu, imamo republiku koja je izborena u Drugom svjetskom ratu, a koju su naši hrabri branitelji 40-50 godina kasnije gradili. Toga se ne treba stidjeiti, to je Hrvatska!”, kazao je Milanović.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr
Foto: Snimka zaslona