imigranti italijaFoto: Snimka zaslona

Šokantan video iz Italije prikazuje 80-godišnjeg vlasnika obiteljskog hotela dok mu policija na silu konfiscira objekt i u njega useljava imigrante iz Afrike.

Vlasnik objekta, Luigi Fogli, iako u osamdesetim godinama, još uvijek vodi svoj hotel Lory u gradu Ficarolo, u regiji Rovigo. Prije nekog vremena gospodin Fogli je razgovarao s vlastima o mogućem smještaju tražitelja azila u njegovom objektu, to još tada je Fogli to odbio nakon što je doznao da mu država za tu uslugu nudi besramnih 7 eura po noćenju. No, vlast nije odustala, te su mu jednostavno konfiscirali hotel i na silu uselili imigrante.

Fogli je prilikom dolaska policije i nepozvanih gostiju pokušao sprječiti ulaz u svoj objekt, no otpor nije bio dovoljan za 80-godišnjeg starca, te su i policija i budući stanari na posljetku ušli. Navodno se Fogli u jednom trenutku i onesvjestio.

Ovakve stvari nisu iznimka u Italiji, već su se počele redovito događati. Lokalne vlasti konfisciraju privatne objekte, poput obiteljskih hotela i koriste ih za smještaj imigranata. Vlasnici tu ne mogu ništa, u potpunosti su obespravljeni. U nekim slučajevima kao ovdje, vlasnici se pokušavaju oduprijeti, u drugim pak prihvate vladinu ucjenu i surađuju.


Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr/Il Fatto Quotidiano