antifašisti, antifašizam, hamburg, prosvjed, g20, njemačka, antifa

Ekstremni ljevičari, ili kako sami sebe nazivaju – antifašisti, nisu mogli izdržati a da ne pokažu svoje pravo lice i svoje prave namjere zbog kojih su pokrenuli masovne prosvjede protiv summita G20.

Razbijanje izloga, paljenje automobila, ozljeđivanje više stotina civila i policajaca te uništavanje svega što im se našlo na putu ljevičarske su bande odlučile okruniti masovnom pljačkom hamburških trgovina. Socijalizam na djelu.

I dok se vođa prosvjeda danas ogradio od nasilja u gradu, policija je izjavila kako nikada nije naišla na tako nešto.

“Nikada nismo iskusili takvu razinu mržnje i nasilja”

Policija je izvijestila o napadu na snage za suzbijanje nereda bocama, kamenjem i ostalim sredstvima te o pljački i uništavanju supermarketa, u čemu je sudjelovalo oko 500 ljudi. Zapaljeni su automobili, gorjele su i kante za smeće, a očevici javljaju da u gradu vlada krš i lom.

Vatrogasci su intervenirali više od 200 puta u 24 sata, a pune ruke posla imale su i službe spašavanja koje su intervenirale 126 puta. Do sada je u sukobima stradalo 213 policajaca, a 203 prosvjednika su uhićena.

“Nikada nismo iskusili takvu razinu mržnje i nasilja”, kazao je glasnogovornik policije Hamburga Timo Zill, a to potvrđuju i fotografije te video zapisi iz Hamburga koji pokazuju nevjerojatnu količinu razaranja u gradu i vandalizma po brojnim trgovinama.

Izvor: Sloboda.hr