ivan sinčić živi zid

Ivan Sinčić svakodnevno kritizira vladajuće, ali i prethodnu Milanovićevu vladu. Jutros je komentirao činjenicu da je Vlada u dva mjeseca održala tek četiri sjednice, ali i to što se na reformama, izmjenama zakona i problemima zemlje još nije ni počelo raditi. Jedino na čemu se radi, tvrdi Sinčić, jest kadroviranje.

“Sabor je konstituiran prije gotovo 2 mjeseca. Vlada je sastavljena prije nekoliko tjedana. Svih tih tjedana održali su tek 4 sjednice.

Do današnjeg dana mi na stol nismo dobili ni jedan jedini relevantan prijedlog Vlade za izmjenu ili dopunu ijednog zakona. Sve ovo vrijeme bave se smjenama, biranjem zamjenika, potpredsjednika, dopredsjednika. Kadroviranjem.

Jedino što smo od njih dobili na glasovanje bila su dva zakona u kojima se, pazite, mijenja da određenu funkciju u zakonu o strateškim investicijama više ne popunjava potpredsjednik za gospodarstvo već potpredsjednik kojeg imenuje Vlada. Jedna političko-administrativna odluka.

Smanjenje plaća političara – odustali. Smanjenje privilegija političara – odustali. Zaštita jedinog doma – odustali. ZERP – odustali. HNB – odustali. PDV na hranu – odustali.

Sjeća li se još itko Grmoje i Petrova”, zapitao se Sinčić.

Robert Podolnjak iz Mosta za HRT: "Privilegije političarima će se smanjivati, ali ne u ovom sazivu Sabora. Treba više…

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on 18. veljače 2016