vladimir šeks hos

“To su bili vrlo mladi momci koji su prezirali smrt, koji su išli tamo gdje je najgušće, najteže… HOS je i službeno, ne rehabilitiran, nego priznat kao jedna od legitimnih sastavnica hrvatske oružane sile. To što oni imaju “Za dom spremni” na zastavama, nije razlog da im se one brane i uskraćuju. To nije izraz NDH-zije, nego čistog i iskrenog domoljublja”, ne da na HOS-ovce Vladimir Šeks.

Pripadnici HOS-a u svojim nevoljama nisu sami. Nepriznavanje njihovih oznaka i obilježja, privođenja zbog grba s prvim bijelim poljem i natpisom “Za dom spremni” koji je legitiman i koji je dio njihova statuta, događaju se svakodnevno. Nad pripadnicima HOS-a i njihovim štovateljima, najčešće navijačima, konstantno se krši zakon oduzimanjem obilježja, obavijesnim razgovorima i maltretiranjima. U danima obilježavanja obljetnica vezanih za Domovinski rat, zastava ove postrojbe koja je dala ogroman obol i koja je na vukovarskoj bojišnici zabilježila neviđene gubitke, najčešće nije istaknuta. O ovoj sramoti, pred tv kamerama jasno i glasno progovorio je Vladimir Šeks:

Klikni LIKE ako misliš da su HOS-ovci ponos Hrvatske!

“Ja osobno svjedočim i znam jako dobro da su pripadnici HOS-a bili najhrabriji i najelitniji dio Hrvatske oružane sile. Vrlo brzo su se uvezli u cijeli sustav obrane Hrvatske Vojske i brojne postrojbe HOS-a su su doista izvršile na nizu najtežih bojišnica velika herojska djela. To su bili vrlo mladi momci koji su prezirali smrt, koji su išli tamo gdje je najgušće, najteže… HOS je i službeno, ne rehabilitiran, nego priznat kao jedna od legitimnih sastavnica hrvatske oružane sile. To što oni imaju “Za dom spremni” na zastavama, nije razlog da im se one brane i uskraćuju. To nije izraz NDH-zije, nego čistog i iskrenog domoljublja. Kada se 90-tih donosio zakon o zastavi i grbu, bile su jako velike polemike, hoće li grb počinjati s bijelim ili crvenim poljem. Međutim, zakon je donio odluku da imamo grb sa prvim crvenim poljem, iako kroz povijest nije uvijek bilo tako. Bez obzira na to, ako HOS želi istaknuti povijesni hrvatski grb, a ne službeni, ne bi se smjeli zbog toga sankcionirati”, izjasnio se Šeks.

Ova nenadana podrška dobro je došla HOS-ovcima koji su ostali sami u uvjeravanju javnosti kako su legitimni, zakoniti i kako se zakon, zapravo, krši nad njima. Lista “oštećenih” je sve veća, pa se tako uz brojne navijače sa nogometnih utakmica i posjetitelje Čavoglava ili nekog drugog domoljubnog skupa koji su privođeni i maltretirani, kao najsvježiji primjer pojavio Splićanin Miroslav Krstulović o kojem je naš portal već pisao. Podsjetimo, ovom navijaču koji je istaknuo HOS zastavu na tribinama, ista je pod prijetnjama privođenjem nakon podužeg maltretiranja i prijetnjama “nabijanjem kamere u usta”, oduzeta jer u nekima “izaziva nelagodu”. Jednaku, ako ne i goru kalvariju nedavno je u Čavoglavama prošla maloljetna djevojka koja je u šatoru od strane inspektora bila ispitivana dva sata, a zatim privedena u policijsku postaju. O svemu ovom redakcija portala Dnevno.hr je razgovarala s HOS-ovcem Damirom Markušom Kutinom:

“Ovo sve manje ima smisla. Koliko god dokazivali kako smo legalni, policija radi po svom. Moram ipak primjetiti da ja često nosim majicu sa našim oznakama i nikada me nitko nije zaustavio”, kaže Markuš koji budno prati zbivanja oko HOS-a i koji je i sam među prvima uočio progon svojih suboraca i onih koji poštuju njegovu postrojbu.

“HOS-ova zastava se vijorila u onim dijelovima države gdje je bilo najteže u vrijeme rata, a sad trpi najveće uvrede države koju je branila. Kažu da kod nekih sada stvara nelagodu… Hoće li nam uskoro zabraniti i službenu, hrvatsku zastavu? Jer i ona, izgleda, u mnogima izaziva nelagodu”, dijeli Krstulović statuse na svom Facebook profilu i srž problema pogađa “u sridu”…

>>> HOS-ovci poručili: “Ako institucije ne pronađu počinitelje, mi ćemo ih pronaći i obračunati se s njima”

>>> Prepoznajete li ove “hrabre” policajce koji su uhitili djevojku zbog legalne zastave HOS-a?

Izvor: Dnevno.hr