hos 9. bojna split spomenik marko skejo

“Ako institucije ne pronađu počinitelje koji su oštetili spomenik HOS-u i ne kazne ih, mi ćemo ih pronaći i obračunati se s njima!” – upozorio je Marko Skejo, predsjednik Udruge IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” u ponedjeljak ispred spomenika na platou u Ulici Ruđera Boškovića gdje se okupila Koordinacija udruga borbenih postrojbi Splita, Udruga HVIDR-a Split, Udruga roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu Split i Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Split.

Skejo dodaje da imaju neke indicije o mogućim počiniteljima, ali da neće s podacima izlaziti u javnost dok ne budu sigurni.

“Obračunat ćemo se s počiniteljima svim legitimnim sredstvima. Ako saznamo tko su oni, prijavit ćemo ih policiji”, pojasnio je Nikola Tokić, umirovljeni pukovnik 6. domobranske pukovnije HV-a. On je ustvrdio kako je oštećenje spomenika najveći kukavičluk koji se dogodio u zadnjih 20 godina.

>>> NEVIĐENO! Antifašističko-narkomanski uličari unakazili spomenik 9. bojne HOS-a

To su napravila djeca onih koji su nedavno pjevali “Oj, Mosore, Mosore”. Rat je završio prije više od 20 godina i krajnje je vrijeme da počnemo živjeti kao normalna država. Ovo je napad na sve branitelje, na tisuće ljudi koji su poginuli da bi danas imali ovakvu državu i nećemo dozvoliti da nas blate, ponižavaju i stavljaju na margine društva. Današnja vlast o braniteljima ne vodi niti malo računa, jer da vode, onda bi znali tko je ovo napravilo, uhvatili bi ga i kaznili te tako poslali poruku za sve buduće slične slučajeve”, smatra Tokić.

hos 9. bojna split spomenik marko skejo

Stanislav Ivančić, predsjednik Udruge poginulih branitelja Domovinskog rata Split, upozorio je na loš odnos vlasti prema braniteljima, ali i prema roditeljima poginuli branitelja.

“Ovo je strašno teško proživljavati preživjelim braniteljima, a možete misliti onda koliko je teško roditeljima čija su djeca poginula u ratu. jednako loše kao što se vlast odnosi prema roditeljima poginulih branitelja, tako se odnose i prema živim braniteljima”, rekao je Ivančić.

Damir Banić je u ime preživjelih pripadnika IX bojne HOS-a rekao da neće biti mirni dok se ne otkriju počinitelji.

Klikni LIKE ako misliš da su HOS-ovci ponos Hrvatske!

“Tražimo odgovor svih državnih tijela što su poduzeli na otkrivanju počinitelja. Prošlo je dovoljno vremena da nas izvijeste. Ako nadležna tijela nemaju saznanja o počiniteljima ili ih ne žele ili ne smiju imati, branit ćemo se i obraniti sami. Ako ne znaju tko su organizatori i počinitelji upućujemo ih na nedavne aktivnosti i izjave vrlih splitskih crvenih fašista, koji sebe nazivaju antifašistima i na internet aktivnosti njihove crvene omladine”, zaključio je Banić.

Spomenik poginuli pripadnicima IX bojne HOS-a zaliven je crvenom bojom u noći na četvrtak, a Sanja Nazlić, iz splitske policije, kaže da još provode kriminalističko istraživanje.

>>> Prepoznajete li ove “hrabre” policajce koji su uhitili djevojku zbog legalne zastave HOS-a?

Izvor: Dalmacija News