forum žena sdp

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske oštro je u ponedjeljak osudio čestitku koju je Ministarstvo socijalne politike i mladih bilo objavilo na svojim mrežnim stranicama povodom Međunarodnog dana obitelji jer “diskriminira one koji su drugačiji”.

Iz Foruma žena SDP-a ocjenjuju “bez presedana” priopćenje Ministarstva socijalne politike i mladih jer, kako navode, diskriminira one koji su drugačiji i koji ne odgovaraju konzervativnom poimanju svijeta o “normalnoj katoličkoj obitelji”.

Također, Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske daje punu podršku feminističkim i LGBT udrugama koje su tražile ispriku iz tog Ministarstva te napominju kako ne vjeruju da su se, micanjem sramotne izjave sa službenih stranica ‘preko noći’, takvi nazadni, rigidni i opasni stavovi maknuli i iz glava vodećih ljudi Ministarstva.

Zatražili su očitovanje i javnu ispriku ministrice Bernardice Juretić jer smatraju nedopustivim da hrvatski dužnosnici i dužnosnice koriste službene kanale za odašiljanje privatnih stavova.

“Zahtijevamo da članovi i članice Vlade RH poštuju hrvatske zakone koji zabranjuju svaki oblik diskriminacije te inzistiramo na uvažavanju svih građana i građanki i zaštiti ljudskih prava žena, osoba istospolne orijentacije, kao i biseksualnih i transrodnih osoba u Hrvatskoj”, navode u priopćenju iz Formua žena SDP-a.

Udruge Kontra i Ženska mreža Hrvatske ranije su ocijenile da je čestitka Ministarstva socijalne politike i mladih povodom Dana obitelji sramotna i diskriminatorna jer je Ministarstvo, iznoseći stajalište da postoji samo jedan ispravan oblik obitelji, napalo žene i društveno ugrožene skupine poput LGBT osoba.

Izvor: Sloboda.hr/Hina