kaufland, salmonela, pureća prsaFoto: Kaufland

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska povukao je iz prodaje pureća prsa talijanskog proizvođača Agricola Italiana Alimenatare (AIA), zbog utvrđene salmonele, priopćila je u srijedu Hrvatska agencija za hranu.

“Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače, da je subjekt u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska, tijekom postupka validacije roka trajanja proizvoda ‘Pureća prsa’, pakiranje cca 2,4 kg, LOT broj L05201477, s rokom valjanosti 10. prosinca 2016. proizvođača AIA, S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, u predmetnom proizvodu utvrdio prisutnost bakterije Salmonella serovar Typhimurium. Slijedom navedenoga predmetni proizvod opoziva se s tržišta”, navodi se u priopćenju Hrvatske agencije za hranu.

U priopćenju Kauflanda također se navodi kako se prema nalogu Kontrole kvalitete iz prodaje povlače AiA pureća prsa u rinfuzi, oko 2,4 kg pakiranje.

“Zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella serovar Typhimurium navedeni proizvod povlači se sa čitavog hrvatskog tržišta”, ističu iz Kauflanda.

Pozivaju sve kupce da proizvod s gore navedenim rokom valjanosti i LOTbrojem vrate u najbližu poslovnicu Kauflanda, naravno uz povrat novca i bez predočenja računa.

Iz Kauflanda napominju i kako se sporni rok trajanja/lot nalazio u prodaji od 30. studenog do 9. prosinca ove godine te kako tog artikla više nema u prodaji u Kauflandu.

Izvor: Sloboda.hr/Hina