pileća prsa, piletina, salmonelaFoto: Gulliver/Thinkstock

Zbog prisutnosti bakterije salmonele Ministarstvo poljoprivrede RH naložilo je povlačenje proizvoda “Zamrznuta pileća prsa polovice bez kosti i kože, težine dva kilograma”, tajlandskog proizvođača, priopćila je Hrvatska agencija za hranu.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je potrošače da se povlače Zamrznuta pileća prsa polovice bez kosti i kože, soljena min. 1,2%, težine 2 kg, LOT 861704, datuma smrzavanja 28.09.2016., najbolje upotrijebiti do 28.09.2018., proizvođača Central Poultry Processing Co. Ltd. 7/3 Moo 1 Paholyothin Highway Km 33 Klong luang, Pathumthan, Tajland.

Ministarstvo poljoprivrede RH je jučer putem EU RASFF sustava obaviješteno da je tijekom službene kontrole u Republici Sloveniji u tom proizvodu utvrđena prisutnost bakterije Salmonella Stanley. Nadzorom veterinarske inspekcije utvrđeno je da se proizvod nalazi i na tržištu Republike Hrvatske, a distributer proizvoda je BERMES d.o.o., Zagorska 14, Donja Pušća.

Budući da proizvod ‘smrznuta pileća prsa’ nije u skladu s Uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu, u tijeku je njegovo povlačenje s tržišta, navode iz Hrvatske agencije za hranu.

Izvor: Sloboda.hr/HRT