pivac salmonelaFoto: 123rf

Iz Mesne industrije Braća Pivac u četvrtak navečer su odaslali priopćenje kojim reagiraju na informaciju o rezultatima obdukcije na tijelu tragično preminulog dječaka iz Bregane kojom je utvrđeno, prema pisanju Jutarnjeg lista, da je petogodišnjak preminuo od salmoneloze kojom se zarazio konzumirajući jaja kupljena na akciji u Kauflandu, a koja je u Hrvatsku iz Poljske uvezla Mesna industrija braća Pivac.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon medijskih napisa objavljenih večeras u vezi tragične smrti pok. Mirka Vidovića, obavještavamo vas da do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakvu službenu obavijest nadležnih tijela niti smo upoznati sa službenim rezultatima odnosno nalazom obdukcije.

Kao i do sada, u stalnom smo kontaktu s nadležnim službama i punomoćnicom obitelji Vidović te smo i danas imali zadnji kontakt s njom. Punomoćnica obitelji izvijestila nas je da još nije zaprimila nikakvu službenu informaciju o nalazu obdukcije. Mesna industrija Braća Pivac izražava duboko žaljenje u vezi tragičnog događaja koji proživljava obitelj iz Bregane te smo i dalje uz istinski pijetet na dispoziciji punomoćnici obitelji.

Dok nalaz obdukcije ne bude poznat, naša postupanja ćemo voditi isključivo prema uputama nadležnih institucija te svi budući koraci bit će u dogovoru i prema uputama istih.

U kontaktu s proizvođačem jaja iz Poljske te kada nam budu dostupni svi dokumenti i poznat nalaz obdukcije, odmah ćemo izvijestiti odgovornog proizvođača o istima. Budući da se prodaja proizvoda ovog proizvođača odvija na jedinstvenom EU tržištu, dužnost nam je dostaviti proizvođaču kompletnu dokumentaciju i saznanja kojima ćemo raspolagati, a koju proizvođač očekuje radi daljnjih postupanja”, napisali su u priopćenju.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji