ruza-tomasic-milijan-crnjac-0110

Europarlamentarka Ruža Tomašić inače predsjednica HSP Ante Starčević RH u petak je s najbližim suradnicima posjetila Hercegovinu kako bi se našla sa svojim kolegama iz sestrinske stranke HSP AS BiH.

Povod jučerašnjem dolasku u Grude, a onda u Široki Brijeg je potpisivanje ‘Sporazuma o trajnoj političkoj suradnji između HSP-a AS RH i HSP-a AS BiH. Sporazum su u nazočnosti vrha stranaka u RH i BiH te članstva i predstavnika medija potpisali predsjednik HSP AS BiH Milijan Nakić i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić.

U Hercegovinu su također stigli i visoki dužnosnici stranke Pero Ćorić glavni tajnik stranke, Denis Bevanda predsjednik Glavnog stana HSP AS, Rudolf Dvorski dopredsjednik stranke i zadarski dožupan i Ivan Šimunović zastupnik u Saboru RH.

U svom obraćanju predsjednik HSP-a AS BiH izrazio je veliko zadovoljstvo ovim potpisom te napomenuo da će stranka u BiH imati svoje ogranke gdje god to bude moguće napraviti.

”Ovom potporom i ovim sporazumom mi smo dobili pravaški legitimitet i u narodu ćemo biti prepoznati kao glavna pravaška opcija oko koje bi se trebali ujediniti svi istinski pravaši,” rekao je Milijan Nakić.

”Mi ćemo surađivati i koalirati samo s onim političkim opcijama koje u svom programu imaju nauk Ante Starčevića. Nama koalicija s HDZ-om ne stvara i ne može stvoriti probleme, ona je u jednom istinskom, pravednom i poštenom političkom ozračju i poželjna. Ne može nitko pojesti HSP AS ako mi to ne dozvolimo zato ne treba nasjedati tim pričama kako će nas HDZ ugušiti,” rekla je predsjednica HSP-a AS Ruža Tomašić.

Na upite novinara o prijašnjem podržavanju nekih drugih pravaških opcija u BiH, Tomašić je rekla da se neki nisu držali dogovora i da su kao takvi otpali, a da stranka od danas podržava samo HSP AS BiH kao jedinu pravu pravašku opciju u BiH.

Izvor: Bljesak.info
Foto: ABCportal.info