Ruski specijalac

Na području drevnog naselja Palmira u Siriji, tijekom izvršavanja specijalnog zadatka navođenja udara ruskih zrakoplova na ciljeve terorista ISIL-a, poginuo je časnik ruskih snaga za specijalne operacije, prenosi TASS.

“Opkoljeni časnik ruskih snaga za specijalne operacije herojski je poginuo na području Palmire”, izjavio je u četvrtak vojni predstavnik u ruskoj bazi u Siriji.

Prema njegovim riječima, časnik je poginuo junački. Dok je usmjeravao zrakoplov na mete islamista na području Palmire, otkrili su ga i opkolili neprijateljski vojnici.

Nakon što se našao u okruženju, odbio se predati i usmjerio je zrakoplove na sebe. Izvještavajući o ovom herojskom činu, Moskva je po prvi put od početka zračnih udara u Siriji priznala nazočnost svojih kopnenih snaga na terenu.

Uz pomoć ruskih zračnih snaga, sirijski vojnici u četvrtak su ušli u drevni grad Palmiru koja je bila pod kontrolom Islamske države od svibnja prošle godine.

Inače, prije desetak dana ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je povlačenje vojnih snaga iz Sirije, pet mjeseci nakon naredbe o pokretanju vojne operacije u cilju potpore ruskom savezniku, sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu.

Izvor: Sloboda.hr/TASS/tportal