hrvoje runtić most živi zid

Nakon što je napustio Živi zid optužujući bivše kolege za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija, Hrvoje Runtić odlučio se kao nezavisni zastupnik pridružiti Klubu zastupnika Mosta. Time taj klub raste na 14 zastupnika.

“Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati”, kaže Runtić te dodaje da je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. Naglašava da ostaje nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku.

“Drago nam je što će se gospodin Runtić priključiti Mostovu klubu zastupnika kao nezavisan zastupnik. Ideja Mosta upravo je i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama. Vjerujem da će Hrvoje Runtić znatno pridonijeti radu našeg Kluba zastupnika koji će u budućem sazivu Sabora brojiti najmanje četrnaest zastupnika”, komentirao je za Večernji list jedan od osnivača Mosta Nikola Grmoja.

Autor: fč/Večernji list