ivica relković, mostFoto: N1

Posebni savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivica Relković izvijestio je da je podnio ostavku na to mjesto te da pokreće blog “besplatnaPOLITIKA” na kojem će kao neovisni politički analitičar pratiti sva ključna politička područja i pitanja.

Relković je kazao da njegov odlazak nema veze s nedavnim sukobom između Mostova potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića s HDZ-ovim Josipom Đakićem, koji je imenovanje Višnje Tafra i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave nazvao “podlom odlukom”. Nakon toga je Relković u Kovačićevo ime najavio njegovu ostavku ako mu se Đakić na ispriča, a premijer ne očituje o tom slučaju.

“Ostavku sam podnio još prošlog tjedna, no moj odlazak nema veze s pričom s Đakićem, već s potrebom da imam političku i komentatorsku slobodu za blog (https://www.besplatnapolitika.com)”, rekao je Relković. Najavljuje kako će idućih dana pripremiti iscrpnu i cjelovitu analizu potencijala nezavisnih lista na temelju prošlih lokalnih izbora 2013. O svojoj je odluci razgovarao s Kovačićem i premijerom Andrejem Plenkovićem koji su mu, tvrdi, nudili da blog radi paralelno uz savjetnički posao. “Meni za to što planiram raditi treba analitička i komentatorska sloboda”, poručio je Relković.

Izvor: Sloboda.hr/HRT