obuljenFoto: fah

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluke o razrješenjima i imenovanjima državnih tajnika u ministarstvima, te zamjenika i pomoćnika ministara, kao i članova povjerenstava i upravnih odbora i vijeća. Do promjena je došlo i u Ministarstvu kulture.

Ana Lederer, koju je bivši ministar Zlatko Hasanbergović doveo kao svoju zamjenicu, danas je razriješena dužnosti. Kao novom desnom rukom ministrice Obuljen Koržinek imenovan je Krešimir Partl, a pomoćnicom ministrice postala je Marica Mikec.

Podsjetimo, Obuljen je od ranije kao pomoćnike zadržala Ivu Hraste Sočo, Davora Trupkovića i Blaža Žilića.

Zanimljivo je kako se Partl, novoimenovani državni tajnik, u Ministarstvo kulture vratio nakon što je godinu i pol dana obnašao dužnost zamjenika glavne tajnice u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Partl je u Ministarstvu radio još kao tajnik u kabinetu najdugovječnijeg ministra kulture Bože Biškupića. Ostao je na tom mjestu za vrijeme Andree Zlatar Violić, da bi kasnije privremeno otišao na Pantovčak. Radi se o dugogodišnjem članu HDZ-a.

Marica Mikec je ranije bila tajnica Ministarstva.

Koplja u javnosti lomila su se oko ‘Pupovčevog’ Čedomira Višnjića, koji je u medijima označen kao potencijalni novi pomoćnik ministrice. No, to se ipak neće dogoditi. Ako je to i bilo u planu, Obuljen je od toga odustala. Štoviše, na to je mjesto stavila Mikec, stari HDZ-ov kadar, koju je bivši šef stranke Tomislav Karamarko stavio na svoju listu.

Obuljen je očito itekako svjesna da je izabrana kao ministrica desne stranke. Dodajmo da Višnjić radi u Ministarstvu kulture, ali da (za sada) neće biti ništa od imenovanja na dužnosničku funkciju.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr