ranko ostojić, sdpFoto: N1

“Imamo li mi jednog predsjednika ili imamo i predsjednike u sjeni? Zbunjen sam da moram slušati da jedan potpredsjenik kaže jedno, pa ga drugi ispravlja”. Tim je riječima Ranko Ostojić (SDP) komentirao stranačke odjeke kritika što ih je iznio Predrag Fred Matić.

Gostujući u emisiji Pressing N1 televizije komentirao je pojavljivanje u javnosti bivšega stranačkoga šefa Zorana Milanovića. Ustvrdio je, uz ostalo, da nije milanovićevac. Na pitanje što mu se ne sviđa kod Davora Bernardića odgovorio je: “Vidim da nam mediji određuju politku, imamo čuvare revolucije koji određuju što je korektno. Smeta mi što Komadina kaže da ne zna što je Matić rekao, ali u svakom slučaju to je neprimjereno. To ne treba bit u fokusu SDP-a. Raspravite to na Predsjedništvu, a ne da mi o tome moramo”.

Na pitanje štedi li Bernardić previše HDZ rekao je: “Ja sam govorio o Komadini koji govori kako je divan i krasan Plenković, mene to ne interesira. Okrenite se oponentima, HDZ-u i onima koji su s njima u kolaboraciji”.

Rekao je kako kao član SDP-a ne može gledati da ‘svakog dana imate navalu dodatne konzervativne revolucije na koje SDP ne odgovara’. Nije mu jasno zašto SDP ne provodi svoj program.

“Prestanimo se baviti sami sobom. Previše je prošlo vremena od kad je Bernardić postao predsjednik SDP-a”. Na pitanje je li to najava rušenja Bernardića rekao je: “Ne. Mi imamo pravila i način kako to možete napraviti. Ovo je poruka jednog člana i nisam sam”.

Komentirajući večeru na koju je odveo svoje suradnike u Splitu rekao je kako mu nitko neće zabraniti da s prijateljima i istomišljenicima organizira druženje.

‘Neki ljudi su bili izbacivani iz SDP-a pa im je prigovarano da nismo imali stranačke demokracije’, rekao je Ostojić. Ne očekuje sankcije. “Ako će netko smatrati da radi ovoga što sam kazao mene treba isključiti iz stranke, može taj postupak pokrenuti bez problema”, rekao je u emisiji na N1.

Izvor: Sloboda.hr/N1