ranko ostojić, sdpFoto: N1

Oko prijedloga promjene imena Tra maršala Tita u Trg Republike Hrvatske reakcije ne jenjavaju. Javnosti se obratio i SDP-ov Ranko Ostojić u ime Udruge Pozitiva te je istaknuo kako će ta Udruga podržati svaku akciju koja “za cilj ima sprečavanje politikantske trgovine uspomenom na vrijeme kada je hrvatski narod bez kalkulacije rekao ne nacifašizmu i pobijedio zlo”.

Priopćenje predsjednika Udruge Pozitiva Ranka Ostojića prenosimo u cijelosti:

“Promjena imena zagrebačkog Trga maršala Tita omalovažavanje je herojstva naših djedova, baka, očeva i majki koji su, pod vodstvom upravo maršala, krvlju izborili slobodu od nacifašističkog okupatora i njegovih domaćih sluga.

Riječ je o pokušaju ponižavanja one velike većina građana Hrvatske koja je tijekom Drugog svjetskog rata u savezu sa slobodarskom Europom i svijetom pružala otpor zlu i izvojevala jednu od najvećih pobjeda u hrvatskoj povijesti.

Na uklanjanju spomena na onog koji je vodio taj otpor, maršala Tita, inzistiraju oni koji tu pobjedu lažno predstavljaju kao ‘najveći poraz hrvatskog naroda’, a njihove ucjene prate kukavice koje u strahu od gubitka vlasti spremno uskaču u vlak ustašizacije hrvatskog društva.

Pozitiva će podržati svaku akciju koja za cilj ima sprečavanje politikantske trgovine uspomenom na vrijeme kada je hrvatski narod bez kalkulacije rekao ne nacifašizmu i pobijedio zlo.

Pozivamo i sve političke aktere da ne kalkuliraju, ne skrivaju se iza ličkih i inih partizanskih jedinica, nego da bez kalkulacije i dosljedno svom deklariranom antifašizmu iskoriste sav svoj utjecaj i ugled kako bi upravo na ovoj točki zaustavili zlo. Kalkuliranje i kolaboracija, pokazalo se, vode samo daljnjem propadanju antifašističkog karaktera hrvatskog društva. A to znači i hrvatskog društva kao takvog.”

Izvor: Sloboda.hr