Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel potvrdio je u četvrtak Hini da je prekinut štrajk u Čistoći, nakon što su se radnici dobili jamstvo od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da će o jučerašnjem dogovoru dobiti pisanu garanciju. 

“Krenuli su raditi, gradonačelnik je tamo, bit će u pisanom obliku garancija gradonačelnika Tomaševića. Krenuli su svi raditi i prekida se bunt”, rekao je Novosel.

Tomašević se jutros sastao s radnicima Čistoće, nakon što su jučer postigli dogovor s Upravom Holdinga i najavili prekid štrajka, a onda ga nastavili jer nisu dobili pisanu garanciju.

Petero radnika i Novosel na sastanku s predsjednikom uprave Holdinga Ivanom Novakovićem i voditeljem Čistoćem Davorom Vićem dogovorili su momentalnu isplatu dodataka od 700 kuna onima s najnižim plaćama i 600 kuna vozačima, dok su se usuglasili da će se o njihovim zahtjevima za povećanjem koeficijenata na 1,8 za komunalne radnike te 2,4 za radnike Čistoće pregovarati u okviru procesa mirenja sa sindikatima.

Sastanak reprezentativnih sindikata i Uprave Holdinga održat će se u petak. Prema najavi medija, sam gradonačelnik Tomašević pridružit će se radnicima Čistoće u odvozu otpada.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Damir SENČAR/ ml