vladimir putin rusija domoljublje patriotizam obrazovanje

Rusija želi u obrazovanju mladih prioritet bude domoljublje kako bi se zaštitili od utjecaja iz inozemstva, ocijenio je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Neophodno je da poboljšamo program obrazovanja u području domoljublja. U svijetu se vodi teška bitka kako bi se putem ideologije i informacija osvojio duh nekog naroda”, rekao je Putin na sastanku ruske vlade.

Prema njegovim riječima, neophodno je da Rusija uložiti sustavne napore da mladi Rusi ne budu izloženi stranim utjecajima.

Ruski ministar kulture Vladimir Medinski predstavljen na sastanku nove vlade kulturnih politika Rusije i promjene u sustavu obrazovanja mladih.

“Strani jezici se sve više uče, što je dobro, ali to ne smije biti na štetu ruskog jezika, književnosti i povijesti, rekao je Medinski.

Klikni LIKE ako smatraš da bi i mladi u Hrvatskoj trebali više učiti o domoljublju!

Prema njegovim riječima, treba podržavati rusku tradiciju kao što su satovi kuhanja ruskih jela ili nacionalni sportovi, a ne satovi joge ili Feng shuija. Medinski je kritizirao “politiku tolerancije i europskog multikulturalizma”, ocijenivši da ona nije uopće uspijela u Europi.

Novi program obuke temelji se na tezi da je “Rusija nije Europa”, kao i brojnim citatima iz Putinova govora. Kao zagovornik ruskog domoljublja, Putin sve više kritizira zapadne vrijednosti, smatrajući ih dekadentnim.

“U svijetu se događa proces uništavanja tradicionalnih moralnih i duhovnih vrijednosti”, rekao je Putin.

>>> Rusija zabranila psovke u filmovima, knjigama i kazalištu

Autor: Sloboda.hr