pariz francuska pucnjava imigranti

Sudeći prema videprilozima koji put do javnosti pronalaze “alternativnim rutama”, mnogi se mediji ograničavaju u prikazivanju pravog stanja.

Snimke nasilja od strane migranata koji su tijekom velikog izbjegličkog vala stigli u Europu u posljednje se vrijeme šire internetom, a mjesto u medijima dobivaju tek ponekad. Nakon strašnog terorističkog napada u Parizu u studenom u Francuskoj je mira na ulicama sve manje. Iako se o neredima ne izviještava redovito ili vijesti pak plasiraju određene agencije s još određenijom konotacijom, oni se redaju jedan za drugim, a nerijetko su zabilježeni i kamerom. Obračuni migranata i lokalnog stanovništva sve su češći, a prema nekim izvorima i obračuni s policijom. Jedna se takva pucnjava na pariškim ulicama dogodila i protekloga tjedna, a o njoj se pod našim medijskim nebom nije pisalo.

Poznato je da su primjerice CNN i BBC još od početka velikog migrantskog vala neke snimke odbili prikazati. Sudeći prema videprilozima koji put do javnosti pronalaze “alternativnim rutama”, mnogi se mediji i sada ograničavaju u prikazivanju pravog stanja. Videoprilog koji donosimo objavljen je 23. siječnja, a riječ je o još jednom obračunu migranata i policije o kojem se nije izvještavalo:

Izvor: Dnevno.hr