sandra p

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu bacivši disk 70,51 metara što je ujedno novi hrvatski rekord koji je dosad iznosio 69,11 metara, prenosi Sportcom.hr. Već dugo vremena nitko u svijetu nije bacio disk preko 70 metara i ovaj rezultat najbolja je najava nove sezone. Sandra je u prvoj seriji bacila 69,96 što je u tom trenutku bio novi hrvatski rekord. Uslijedio je prestup, pa 65,19 i onda već spomenutih 70,51 metara. U posljednjoj seriji Sandra je opet prestupila.

„U Splitu se uvijek dobro osjećam i volim ovdje bacati. Dobro sam radila i sada se okrećem svojim ciljevima. Jedan je srušiti rekord mitinga u Zurichu koji iznosi 70,30 metara“- rekla je Sandra nakon nastupa u Splitu.

Perković je na ovaj način najavila još jednu veliku sezonu u kojoj će joj se vrlo teško itko približiti. Inače, do ovog nastupa Sandre Perković u Splitu, najbolji rezultat sezone držala je Kubanka Yaime Perez koja je u Havani bacila disk na 64.59, više od šest metara slabije od Sandrinog hica.
Svjetski rekord u bacanju diska za žene aktualan je već punih 26 godina, a postavila ga je 9. srpnja 1988. godine na mitingu u Neubrandenburgu predstavnica Istočne Njemačke Gabriele Reinsch – 76.80 metara.

Autor: M.L./Sportcom.hr
Foto: Listal.com