2f16ea75fa7452bacd70bfe408a9c0b3642473a7

Pred sjedištem Svjetske nogometne organizacije (FIFA) u Zürichu, jučer je tijekom dana oko dvjestotinjak nezadovoljnjih prosvjednika, među kojima je bio i velik broj Hrvata, prosvjedovalo u znak neslaganja s onime što se događa na Svjetskom prvenstvu.

>>> SRAMOTA! Namještanja u HNL-u su kamilica za ovo!

Hrvati su, kao i uostalom cijeli nogometni svijet, zgroženi nepoštenim suđenjem japanskog suca Yuichija Nishimuru u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva gdje je Brazil pobijedio Hrvatsku s 3:1.

Slažu se svi, ono što se dogodilo Hrvatskoj je skandal. Traži se od FIFA-e da prizna krivicu japanskog suca, a izbornici koji su na Svjetskom prvenstvu priznaju kako se više boje sudaca nego protivnika.

Klikni LIKE ako misliš da japanski sudac treba dobiti otkaz!

Iako nije prijavljen policiji, prosvjed je protekao mirno. Glasnogovornik policije u Zürichu Michael Wirz izjavio je da je FIFA pretrpjela tek manju štetu.

Na prosvjed je pozvala web stranica indymedia.ch pod sloganom “Volimo nogomet, mrzimo FIFA-u”. Na istoj stranici stoji kako su prosvjedi u Zürichu održani u znak solidarnosti sa stanovnicima Brazila koji su se morali iseliti iz svojih domova kako bi se napravilo mjesta za stadione.

Autor: I.B./Fenix-magazin.com/AFP