goran jandroković hdz

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a, prvoj nakon što je za novoga predsjednika stranke izabran Andrej Plenković, donesene su i prve kadrovske odluke.

Novi glavni tajnik stranke je Gordan Jandroković, koji će na toj funkciji zamijeniti Domagoja Ivana Miloševića, dok je za novoga političkog tajnika izabran Davor Ivo Stier, koji je na tom mjestu zamijenio Domagoja Maroevića. Napomenimo da je Miro Kovač sačuvao poziciju međunarodnog tajnika. Svi tajnici po automatizmu su i članovi Predsjedništva HDZ-a. Informaciju je novinarima otkrio novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazavši da se Predsjedništvo može povećati za četiri člana. “Damir Jelić će biti u Predsjedništvu stranke. Predložit ću kolegama još nekoliko članova koji će biti u Predsjedništvu”, kazao je Plenković.

Govorio je i o budućnosti Vladimira Šeksa unutar HDZ-a, javlja N1.

“Šeks će imati mjesto u Savjetodavnom vijeću HDZ-a. Saslušao sam sve članove Predsjedništva. Zajednički smo zaključili da treba nastaviti s razgovorima s partnerima pa ćemo nakon analize donijeti odluke’, kazao je Plenković. ‘Ono što je najvažnije jest da mislim kako su članovi HDZ-a potvrdili promjenu u HDZ-u. Siguran sam da ćemo svojom politikom biti poželjni bliskim strankama”, rekao je.

Govorio je i o izbornim listama.

“Imat ćemo rasprave i poslušati prijedloge naših zajednica. Napravit ću dobar spoj iskustva i mladosti. Mislim da nije realno da budu iste kao 8. studenog. Ovo je šesti sat mog prvog radnog dana i ne mogu odmah imati liste. Ali to će biti izuzetno kvalitetne liste”, rekao je.

Izvor: Sloboda.hr/tportal/N1
Foto: HRT