djecairaka

Samaritan’s Purse je zrakoplovima prenio 60.000 božićnih paketića za djecu u sjevernom Iraku (u srijedu 10. prosinca). Kutije ispunjene odjećom, higijenskim potrepštinama, školskim priborom i igračkama bit će dostavljene djeci koja žive u izbjegličkim logorima, otkako je ISIS preuzeo dijelove Iraka, piše Christian Post.

Nadležni za ovu akciju (zvanu Operacija Christmas Child) Randy Riddle je rekao: “Mnoga od te djece nikada nisu primila bilo kakav dar u životu, kada su živjeli u onom što su za njih bile normalne okolnosti [prije ISISa]. Sada im je oduzeto sve ono što su znali: njihovi domovi i njihove obitelji. Žive u izbjegličkom kampu i ovi darovi će pružiti trenutak nade. Naravno, oni će biti isporučeni u Isusovo ime.”

Ljudi u SAD-u, Kanadi, Australiji, Njemačkoj, Nizozemskoj i Finskoj pakirali su kutije da bi se slale djeci u zemljama trećeg svijeta. Ove godine spakirano je i poslano deset milijuna kutija, koje su podijeljene djeci diljem svijeta.

Riddle je izjavio je da su djeci izbjeglicama u Iraku naročito potrebni darovi, jer je većina napustila svoje domove s vrlo malo ili bez imalo stvari. Zimska odjeća je potrebna kako su dani sve hladniji, prenosi SamoPismo.net.

“Većina njih živi u šatorima, bez poda”, rekao je Riddle. “Samaritan’s Purse je dala veliki broj radijatora i zimskih kaputa. Oni rade najbolje što mogu u ovom ’gradu šatora’. Ti paketići će samo biti dodatni oblik ohrabrenja. Uvjeti su ovdje teški. Ne možemo promijeniti njihovo trajno stanje, ali smo u mogućnosti pružiti trenutak nade i podsjetiti ovu djecu da su voljena.”