Most nezavisnih lista

Nakon današnjih dramatičnih događanja iz MOST-a su se oglasili priopćenjem. Manje-više su ponovili ono što je Petrov rekao.

“Radi reformske i tripartitne vlade prelazili smo preko prvotnih pokušaja trgovanja, vrijeđanja nasih zastupnika i njihovih prezimena, prelazili smo i preko optužbi da smo fašisti, preko uvreda na račun našeg glasnogovornika, preko sustavnih pokušaja manipulacije.

Mjesec dana slušamo uvrede na naš račun i gledamo medijsko razapinjanje. Ne glumimo žrtve, nego stoički podnosimo optužbe na naš račun zbog razvoja situacije unatoč činjenici da smo situaciju u odnosu na prethodnih 20 godina – promijenili.

Traže nas svi da budemo jasni i zauzmemo stav? Zauzimamo ga. Prekidamo pregovore s Koalicija Hrvatska raste jer je istovremeno dok je pregovaralo s nama, vodstvo te iste koalicije i zadnjih 48 sati pokušavalo ponovno vrbovat naše pojedinačne zastupnike i na taj način razbiti MOST nezavisnih lista.

Imamo odgovornost spram društva ovo okončati, baš zato jer nismo u politici zbog pozicija. Naš cilj je isti – promjene. Apsolutno je jasno da je vodstvo SDP Hrvatske ušlo u pregovore s nama s figom u džepu i s ciljem rušenja Vlade Republike Hrvatske. Mi u takvog partnera nemamo i ne možemo imati povjerenja”, stoji u priopćenju.