Hrvatskim suverenistima su se na ujediniteljskom saboru u subotu u Zagrebu pridružile tri stranke: Hrvatska konzervativna stranka, Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku i Generacija obnove, kao i vodstvo Neovisnih za Hrvatsku. Te stranke će sada zajednički djelovati pod jednim imenom – Hrvatski suverenisti.

Novoizabrani predsjednik Hrvatskih suverenista je Marijan Pavliček, a supredsjednik je Hrvoje Zekanović.

Novoizabrani članovi predsjedništva Hrvatskih suverenista su:
– Ladislav Ilčić,
– Željko Sačić,
– Marko Milanović Litre,
– Vesna Vučemilović,
– Frano Čirko,
– Davorin Karačić,
Dominik Klemenčić,
Denis Bevanda.

Na slici: Hrvoje Zekanović

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček ocijenio je da je to “dobar početak” okupljanja na desnom političkom spektru.

– Ovo je sigurno dobar početak, na zdravim temeljima, tri političke opcije plus velik dio članstva i predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku. Vjerujem da je ovo samo jedna gruda koja će se pretvoriti u lavinu u sljedećih nekoliko mjeseci i u sljedeće dvije do tri godine prekriti cijelu Hrvatsku, izjavio je Pavliček novinarima u KD “Vatroslav Lisinski” gdje je održan utemeljiteljski sabor.

Smatra da su time stvorili dobre temelje i da će “kroz sljedeće godinu- dvije biti sigurno najjača politička opcija na desnom političkom spektru”.

Na slici: Marijan Pavliček, Hrvoje Zenaković, Željko Sačić, Frano Čirko, Marko Milanović Litre, Ruža Tomašić, Davorin Karačić

Na pitanje očekuje li da će stranci pridonijeti i bivši čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, Pavliček je odgovorio kako su mu upravo Suverenisti prvi dali podršku kada se kandidirao za predsjednika Republike.

– Drago mi je da je Škoro danas s nama. Škoro još uvijek ima jako puno svojih simpatizera koji će se velikim dijelom priključiti Hrvatskim suverenistima, a njegovim dolaskom u Klub zastupnika dobivamo na širini jer pokrivamo dodatne teme koje smo do sada nešto slabije pokrivali. Tu mislimo na obrtništvo, gospodarstvo i slično, kazao je Pavliček.

Na slici: Frano Čirko

– Ne želimo u slučaju dolaska na položaj biti puki redistributeri proračunskog novca i korisnici beznačajnih sinekura, a s druge strane ne želimo biti niti luđaci, vječni u borbi protiv vjetrenjača svjetskih urota uvijek prisutnih udbaša, Srba i komunista zbog kojih Hrvatska navodno ne može prodisati. Mi želimo biti i političko i intelektualno središte autentične nacionalno-suverenističke desnice, naglasio je Frano Čirko, predsjednik stranke Generacija obnove.

– Dolazak Tomaševića na čelo Zagreba nije slučajna hrvatska priča, to je priča koja se širi u Europi s jasnom agendom. Moramo se tome suprotstaviti, tom jačanju suverenosti i jačanju prirodnih zakona u EU. Tu borbu mogu izboriti samo ljudi poput vas, rekao je Ladislav Ilčić, zastupnik u Europskom parlamentu.

Na slici: Davorin Karačić

Izvor: Sloboda.hr
Foto: Hrvatski suverenisti