plenković petrov hdz mostFoto: HRT

Završili su današnji pregovori HDZ-a i Mosta. “Sastanak je bio plodonosan, zadovoljni smo dogovorima, razgovorali smo o ustrojstvu vlade, bilo je prijedloga s obje strane, razgovarali smo o svemu”, rekao je nakon sastanka Božo Petrov u izjavi nakon sastanka.

“Nakon dogovorenog prošlog puta, našli smo se danas ponovno na sastanku. Sutra se sastanci nastavljaju po dogovorenom redu. Današnji sastanak je bio uistinu plodonosan i s naše strane smo izuzetno zadovoljni načinom kako se odvijao, što smo se i dogovorili. Ono o čemu smo razgovarali je i ustrojstvo Vlade koje smo imali priliku čuti na prošlom sastanku kako bi to izgledalo s još nekim prijedlozima od obje strane. O tome će se još razgovarati ovaj tjedan i vjerujem da bi sve pregovore mogli završiti u ovih tjedan dana”, rekao je Petrov.

Andrej Plenković je naglasio da je zadovoljen što se razgovori vode kako je planirano i nije bilo zastoja do sada.

“Zahvalio bih gospodinu Petrovu i kolegama iz Mosta na gostoprimstvu, ovo je meni bilo zadovoljstvo – prvi put u prostorijama Mosta. Održali smo razgovore sukladno hodogramu od prošlog tjedna, dakle vrlo jasno – nikakvog zastoja nije bilo. Ako se sjećate, u četvrtak sam bio u Bruxellesu, u petak je bio veliki skup na kojem smo izložili osnovne smjernice ekonomske politike za 2017. Naši kolege su danas razgovarali i o detaljima budućeg programa Vlade, dakle stručne sklupine temeljito rade na tim aspektima. Danas smo dotakli teme ustroja buduće vlade, mislim da se postupno približavamo u stajalištima. Naš je cilj u dogovoru s Mostom stvoriti stabilnu parlamentarnu većinu I jednu vladu koja će četiri godine uz jasnu pordršku Hrvatskog sabora učinkovito raditi i na provedbi programa i u interesu svih hrvatskih građana. Imamo ovaj tjedan dovoljno vremena da sve preostale detalje dogovorimo. Ja sam uvjeren da ćemo najkasnije u ponedjeljak kada su zakazane nove konzultacije kod Predsjednice biti u poziciji dobiti i njeno povjerenje za sastav buduće hrvatske vlade”, kazao je Plenković.

Izvor: Sloboda.hr/HRT