tomislav nikolić zoran milanović

Izjavu šefa SDP-a Zorana Milanovića kako su Srbi “mali narod” i “šaka jada”, srpski predsjednik je rekao kako ga te riječi podsjećaju na ono što je o Srbima mislio i kako je prema Srbima djelovao lider NDH-a Ante Pavelić.

“Bojim se da protok od više desetljeća uopće nije utjecao na mnoge ljude u Hrvatskoj. Mi nećemo zatvarati ni granicu, niti svoje odnose s Hrvatskom. I dalje pružamo ruku pomirenja. Ponavljam, od Hrvatske ovisi hoćemo li imati dobre odnose ili ne”, rekao je Nikolić, prenosi Tanjug.

Nikolić navodi kako sa žaljenjem prati što se događa u Hrvatskoj:”Napori Srbije da uspostavi dobre odnose, da iza leđa ostavi svu lošu povijest srpsko-hrvatskih odnosa, nisu urodili plodom”.

“Da li će sjeme niknuti ne ovisi samo od sjemena, nego i od tla na koje se sjeme baci. Znam da u hrvatskim kampanjama uvijek možemo očekivati ​​najžešće moguće napade, ne na Srbiju, koliko na Srbe kao narod, zato što se u Hrvatskoj još uvijek tako stječu veliki politički poeni”, rekao je Nikolić.

Nadodao je i kako smatra da ne zna što je pravi motiv Milanovićeve izjave osim kampanje.

“Milanović nije običan političar, to je čovjek koji računa da bi ponovo mogao formirati Vladu Hrvatske nakon izbora i već je nagovijestio koliko bi pogubni bili potezi njegove vlade po srpsko-hrvatske odnose”, zaključio je Nikolić.

Izvor: Sloboda.hr/Tanjug
Foto: balkaneu.com