tomislav sauchaFoto: Snimka zaslona

Vidno potresenog saborskog zastupnika Tomislava Sauchu, kojemu je MiP u petak skinuo imunitet, novinari su “uhvatili” u Mesničkoj ulici. U rukama je nosio putnu torbu.

“Ne mogu ništa komentirati, ako mi samo možete osloboditi prostor da prođem. Možete me snimati skroz do kraja ove ulice, ali ne mogu vam ništa komentirati, hvala”, kazao je Saucha novinarima.

Podsjetimo, Mandatno-imunitetno povjerenstvo odluku o skidanju imuniteta donijelo je sa sedam glasova za i jednim protiv. Skidanju imuniteta usprotivio se jedino zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Državno odvjetništvo zatražilo je za Tomislava Sauchu, šefa kabineta bivšeg premijera Zorana Milanovića, lišavanje slobode, određivanje pritvora, istražni zatvor i pokretanje kaznenog postupka.

Državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera Milanovića trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je više od 307 tisuća kuna.

Saucha te tadašnji Milanovićevi savjetnici Neven Budak i Slavko Goldstein saslušani su u ponedjeljak u Državnom odvjetništvu nakon što se u javnosti saznalo za nalaz Državnog ureda za reviziju prema kojem su im isplaćivane sporne inozemne dnevnice.

Saucha je nakon objave nalaza revizije ustvrdio da je riječ o podmetanju te da će zatražiti grafološko vještačenje. Nakon saslušanja izjavio je novinarima da ostaje pri izjavama koje je dao prošla dva dana, dok su Budak i Goldstein ostali pri tvrdnjama da nisu bili na tim putovanjima niti su primali novac.

Riječ je o više od 500 inozemnih dnevnica u ukupnom iznosu od oko 307 tisuća kuna.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr