branitelji savska 66 skup zajedništva zagreb thompson

Nakon 555 dana prosvjeda, branitelji su odlučili završiti prosvjed pred ministarstvom branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, piše Dnevnik.hr kojima je ova informacija potvrđena iz Udruge 100-postotnih HRVI.

U podne je u šatoru zakazana konferencija za medije na kojoj će branitelji objasniti razloge za prestanak prosvjeda. Iz Udruge napominju kako će demontaža šatora ipak trajati nekoliko dana.

Branitelji su šator ispred ministarstva podigli 20. listopada 2014. i tražili smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. Dolaskom nove vlade i novog ministra Tomislava Medveda, koji je najavio zaokret prema braniteljskoj populaciji jer smatra da je godinama bila ponižavana, branitelji više nemaju zbog čega prosvjedovati.

Vođa prosvjednika Đuro Glogoški tijekom prosvjeda je optužio ministarstvo na čelu s Matićem da ne poduzima ništa kako bi pomoglo braniteljima, da se pljuje po stradalnicima Domovinskog rata, a veliča one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr/Jutarnji