Kod zagrebačkog Paromlina, nedaleko Glavnog kolodvora, postavljena su dva šatora i sanitarni kontejner kako bi se migrantima u tranzitu omogućili humaniji uvjeti prilikom boravka u Zagrebu u zimskim mjesecima, doznaje se u Gradskoj upravi.

Šatori su postavljeni u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP), Policijskom upravom Zagrebačkom te Crvenim križem i humanitarnim udrugama, objasnili su Hini iz Gradske uprave.

Oni još nisu otvoreni jer se čeka ostvarenje tehničkih uvjeta, a neslužbeno se doznaje da je riječ o spajanju na kanalizaciju i električnu mrežu.

Šatori i kontejner za ilegalne migrante kod zagrebačkog Paromlina. foto: Sloboda.hr

“Prostor se nalazi na gradskom zemljištu u blizini Glavnog kolodvora. Ograđen je, pod nadzorom i migrantima će biti omogućeno da obave higijenu te da se okrijepe i napune telefonske baterije prije odlaska iz Zagreba”, objasnila je Gradska uprava.

Cilj je migrantima učiniti njihov boravak u gradu u zimskim mjesecima humanijim. Dodaju da je riječ o migrantima koji imaju nalog MUP-a da napuste Hrvatsku u roku od sedam dana.

Iako iz Gradske uprave podsjećaju da je migrantska kriza zahvatila velik dio Europe, a na ruti se našao i Zagreb te stotine migranata, među kojima su i ranjive skupine – žene i djeca, prolaze kroz grad, Zagrebom marširaju isključivo muškarci u dvadesetim i tridesetim godinama života.

Izvor: Sloboda.hr/HINA

foto: Sloboda.hr