aleksandar vulin gotovina ustaša

Srpski ministar rada Aleksandar Vulin oštro se obrušio na komemoraciju u Bleiburgu te je zatražio od svjetske javnosti i EU da se izjasne o politici RH i da potomcima jasenovačkih žrtava kažu hoće li kazniti i zaustaviti vrijeđanje žrtava.

“Licemjerna igra je gotova, neiskreni obilzak Jasenovca bio je samo opravdanje hrvatskog rukovodstva za iskrenu žalost na grobovima zločinaca”, istaknuo je Vulin u pisanoj izjavi Tanjugu, piše srpska Pravda. Dodao je “da se ne mogu izjednačiti zaklana jasenovačka djeca i oni koji su ih klali”.

“Ne može se slaviti ustaštvo, a ne biti ustaša. Nijedno zaklano jasenovačko dijete nije bilo krivo, kao što nijedan streljani ustaša nije bio nevin. Polaganjem vijenaca na grob streljanim ustašama u Bleiburgu rukovodstvo Hrvatske bespovratno i javno izabralo stranu – ustašku. U državi u kojoj ima opravdanja za državnu ceremoniju na ustaškim grobovima ne može biti mjesta za sjećanje na njihove žrtve. Gdje ima mjesta za mrtve ustaše nema i mjesta za žive Srbe”, zaključio je svoje obrušavanje ovaj srpski ministar kojega je komemoracija u Bleiburgu očito prilično zasmetala.