Pnuskokovi policajci su u koordinaciji s Uskokom nastavili kriminalističko istraživanje vezano za preprodaju droge u sastavu zločinačkog udruženja tijekom kojeg su, uz ranije otkrivenih 24 kilograma kokaina, pronašli još 95 kilograma te droge, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Policija je precizirala da je tijekom kriminalističkog istraživanja na području Zagrebačke županije i pretragom doma i drugih prostorija koje je koristio 57-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije pronađeno 95 kilograma kokaina.   

S prijašnjim pretragama, obavljenim prošlog studenog, ukupno je kod 57-godišnjaka pronađeno i privremeno oduzeto 119 kilograma kokaina, dodala je policija koja je Uskoku podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznen prijave.

Ravnateljstvo policije je ranije izvijestilo da je u studenome, u dva navrata,  provelo kriminalističko istraživanje protiv 57-godišnjeg sjevernomakedonskog državljanina.

Početkom studenoga je 57-godišnjak osumnjičen da je u zločinačko udruženje povezao 26-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije,  47-godišnju državljanku Sjeverne Makedonije i Bugarske i 32-godišnju hrvatsku državljanku radi nabave, skladištenja, prevoženja i preprodaje kokaina.

Prema tvrdnjama policije, 57-godišnjak je nabavljao i skladištio kokain, dok su ga osumnjičenice obavještavale o svim aktivnostima i pojavama koje bi mogle ugroziti transport i prodaju kokaina. Uz to, dvije osumnjičenice su prevozile 57-godišnjaka i 26-godišnjaka koji je bio zadužen za prihvat, čuvanje i distribuciju droge.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga stana i drugih prostorija na području Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, a koje su koristili 57-godišnjak, 47-godišnjakinja i 26-godišnjak. Tom prilikom su pronađeni revolver, dva pištolja, jedan prigušivač, više komada streljiva, bankovne kartice, mobiteli, 189.400 eura, 5100 kuna te četiri kilograma kokaina.

Ravnateljstvo policije je tjedan dana kasnije izvijestilo da je nastavilo kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom u čijem je domu pronađeno još 20 kilograma kokaina. 

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu