zagreb pride, gay, lgbt, super super, suzavac, napad, nasiljeFoto: fah

I dok policija i dalje istražuje tko je u noćnom klubu Super Super na Radničkoj cesti u nedjelju 12. veljače u 3.35 sati bacio suzavac, Jutarnjem listu javio se muškarac koji je u nedjelju 29. siječnja u 6.10 sati napadnut ispred istog kluba.

– Dobio sam udarac šakom u glavu. S obzirom na veliki gay party, klub je bio dupkom pun. Otišao sam sa svojim društvom, a pri zatvaranju, na izlasku, bilo je točno 6.10 sati, kad je već bio ‘fajrunt’ napao me čovjek kojeg sam primijetio sat vremena prije toga unutra, pijanog, samog. Kod izlaska sam ga vidio na vratima. Stajao je sa zaštitarom.

– Nekoliko minuta kasnije njega je jednostavno “prebacilo”, sjurio se niz stepenice s vanjske strane i napao moje društvo, dvoje odgurnuo, a mene udario vičući kako sve pedere treba potamaniti. Nekoliko trenutaka iza toga je došao zaštitar, koji je do tada to gledao, doviknuo ‘sorry’ i ovoga pod ruku odveo u auto.

Kasnije sam posredno dobio poruku od vlasnika kluba da mu je žao, ali da tog čovjeka namjerno nisu puštali unutra zbog pijanstva. Napominjem, on je bio unutra, očito prijatelj nekog od čuvara”, kaže oštećeni (podaci poznati redakciji nap. a.). Kaže kako je nakon toga bio kod liječnice, koja ga je uputila u najbližu policijsku postaju.

– Otišao sam, ali rekli su mi da to nije ‘pravo’ mjesto, već da trebam ići u postaju na čijem je području klub i onda sam odustao – kaže oštećeni gost.

Nakon događaja od nedjelje ujutro odlučio je ipak prijaviti što se njemu dogodilo i to je učinio u ponedjeljak.

– Nisam sklon aktivizmu, barem ne onom kakav je prisutan kod nas, ali ću danas otići dati izjavu na ‘pravo’ mjesto. Bio sam u VIII policijskoj postaji na Trnju. Sa mnom je razgovarala jedna inspektorica i ja sam joj opisao počinitelja. Prema razgovoru zaključio sam da taj opis odgovara i jednom od počinitelja od ove nedjelje, a posebno neki dijelovi odjeće. Osobno, ne mislim da se radilo o nekom tko ima nešto protiv osoba istospolne orijentacije, već mi se prije čini da se ovdje radi o sukobu između klubova.

Prije otprilike godinu dana Krešo L. iz Gjure bacio je suzavac u konkurentskom klubu Taboo.

– Ljudi su se nagutali dima, ali srećom nije bilo ozlijeđenih… Povod za to je bio sukob između ta dva dotadašnja partnera, a Krešo L. se putem Facebooka ispričao. Ne bi bilo čudno da je netko od konkurenata platio 100€ grupi huligana da tamo odu i to naprave, tim više što se zna da se na ulazu u SuperSuper ne pregledava – kaže oštećeni koji je napadnut u klubu Super Super 29. siječnja, piše Jutarnji.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji list