generacija obnove, hdz, hns

Generacija obnove (GO), nova politička stranka mladih na desnici, na svojoj je Facebook stranici objavila definitivno do sada najžešću stranačku reakciju na političku trgovinu HDZ-a i HNS-a kojoj svjedočimo zadnjih nekoliko dana.

Uz sliku koju nije potrebno dodatno objašnjavati, iz Generacije obnove su poručili: “Evo što mislimo o vašoj “vjerodostojnosti”. Onaj tko je spreman obrazovanje, a time i budućnost naše djece, prepustiti na milost i nemilost jednom HNS-u, taj ne zaslužuje ništa više od ovoga na slici. Jednoglasna odluka vašeg predsjedništva o ulasku u koaliciju s HNS-om dokaz je kakve ste moralne mizerije. Sve vrijednosti za koje se navodno zalažete i svo “domoljublje” u koje se godinama kunete spremni ste bez razmišljanja izdati u bolesnoj želji za očuvanjem vlasti i svog uhljebničkog sustava. Gadite nam se!”

Objavu je na svom Facebook profilu podijelio i predsjednik Generacije obnove Frano Čirko koji je ustvrdio da su ovakve političke trgovine jedan od glavnih razloga zašto mladi masovno napuštaju Hrvatsku.

“Pri svakoj sljedećoj raspravi o razlozima masovnog odlaska mladih iz Hrvatske, kao jedan od nezaobilaznih primjera biti će nakaradna politička trgovina HDZ-a s HNS-om kojoj svjedočimo ovih dana. Ovdje se ne radi samo o trgovini ruku saborskih zastupnika, već o trgovini vrijednosti za koje se u HDZ-u navodno zalažu i trgovini “domoljublja” u koje se godinama kunu. Mladi odlaze iz Hrvatske upravo zbog onih koji su budućnost novih generacija odlučili prepustiti HNS-u, jer promatrajući te moralne mizerije u potpunosti gube povjerenje u hrvatsko društvo”, napisao je Čirko.

Izvor: Sloboda.hr