dermatitis liječenje prirodno

Dermatitis je bolest koja je izrazito neugodna kako psihički tako i fizički. To je akutno stanje kože koje uključuje simptome poput upala, oticanja, svrbeža, iritacije i peckanja a ljudi s tankom i suhom kožom skloniji su ovoj bolesti.

Neovisno o vrsti dermatitisa, postoji puno prirodnih metoda za njegovo ublažavanje ili trajno uklanjanje. Za uspješno liječenje potrebno je krenuti od vlastite unutrašnjosti jer samo vanjsko tretiranje kože većini neće koristiti.

U liječenju dermatitisa mogu pomoći:

– čišćenje organizma, osobito jetre (tinktura jetra – žuc)
– izbjegavanje toksina i alergena
– korekcija prehrane
– kupke u moru ili s morskom soli
– lokalna primjena prirodnih ulja i krema
– izbjegavanje stresa

Prehranom protiv dermatitisa

Brojne bolesti modernog doba su uzrokovane nepravilnom prehranom. Znanstveno je dokazano da prehrana utječe na alergije i dermatitis. Zbog toga u liječenju ovih tegoba preporučuje se posebna antiupalna prehrana. Takva prehrana uravnotežuje rad imunosustava i sprečava ga da izazove još veću alergijsku reakciju. Zato je potrebno da u vaš režim prehrane uvedete što više antiupalnih namirnica i začina. Na prvom su mjestu kurkuma (indijski šafran), đumbir, mediteranski začini, biljni čajevi, heljda, obilje voća i povrća te hladno prešana ulja kao kokosovo, laneno, konopljino i maslinovo. Jedite hranu bogatu A, C i E vitaminima, omega-3 kiselinama, rutinom i cinkom, koji su ključni u obrani od dermatitisa. Izbjegavajte brzu hranu, gluten, rafinirane šećere, margarin, rafinirana ulja, proizvode životinjskog podrijetla. Eliminirajte unos kave. Već nakon kratkog vremena primijetit ćete bolje raspoloženje i smanjenje neugodnih simptoma dermatitisa.

>>> Znanstvenici tvrde: Sve ono što danas jedete sutra će utjecati na vaše potomke!

Filipinski recept

Pržite šaku bijele riže u loncu bez ulja dok ne pocrni kao ugljen. Dodajte 2/3 šalice vode i kuhajte dvije minute. Smjesu nanesite na oboljelo mjesto. Neka bude vruća do granice podnošljivosti. Ostavite jedan do dva sata na koži. Ovaj postupak koji možete primjenjivati ​​do dvaput dnevno.

Autor: Sloboda.hr/tinkturesrsulca.com