plenković hdz

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju u Sinju da još nije dogovoreno televizijsko sučeljavanje s predsjednikom SDP-a i čelnikom Narodne koalicije Zoranom Milanovićem, naglasivši kako jedva čeka javni ogled sa svojim političkim suparnikom, te da je HDZ u uzlaznoj putanji.

” Spreman sam i jedva čekam javni ogled sa svojim političkim suparnikom. Izuzetno sam zadovoljan trenutnim rejtingom HDZ-a koji je u uzlaznoj putanji, a očekujem da će do izbora biti još veći. Ipak sam ja na čelu HDZ-a nepunih mjesec dana, a Milanović je na čelu SDP-a već deset godina”, rekao je Plenković, koji je danas u Sinju na 301. Alki.

“Mislim da je mojim dolaskom HDZ dobio jednu novu svježinu, elan, energiju… Svi se kolege dobro osjećaju, spremni za kampanju za pobjedu i siguran sam da će sljedeće ankete koje budu izlazile biti još bolje za HDZ”, dodao je.

Plenković je ponovio da je spreman na televizijsko sučeljavanje s Milanovićem i da će to učiniti i prije formalnog početka kampanje.

“Naši stožeri su u kontaktu s javnom televizijom da se precizira termin. Sučeljavanja će biti, u njega idem spreman i to će biti novi poticaj za pobjedu HDZ-a na izborima”, rekao je Plenković za RTL.

Predsjednik HDZ-a nije htio komentirati nedolazak šefa SDP-a Zorana Milanovića u Sinj, već je kratko rekao kako on ima svoj put, pristup kampanji i bitnim hrvatskim događajima.

“Bili smo u Kninu, najveće izaslanstvo HDZ-a, danas smo na Sinjskoj alci, ne izbjegavamo susrete s hrvatskim narodom”, naglasio je Plenković.

Na pitanje je li nakon izbora moguća “velika koalicija”, rekao je kako to nije na dnevnom redu i da HDZ ide na pobjedu na parlamentarnim izborima.

Postizborne koalicije HDZ-a na temelju programskih i svjetonazorskih podudarnosti

“Mislim da imamo izuzetno dobar uzlazni trend, kvalitetan program i kvalitetne ljude. Idemo prvo po povjerenje birača i nakon toga ćemo postizborne koalicije raditi na temelju programskih i svjetonazorskih podudarnosti”, kaže predsjednik HDZ-a.

Šef HDZ-a rekao je kako mu je posebno zadovoljstvo doći u Sinj i da je prošle godine kao europski zastupnik u Bruxellesu ugostio alkare u povodu 300. obljetnice Sinjske alke. Naglašava kako je Sinjska alka za njega tradicionalan događaj i da nije tu zbog izborne kampanje.

Plenković: Osuđujem minorne incidente u Kninu koji nisu zasijenili veličanstvenu proslavu ‘Oluje’

“Vrlo jednostavno pitanje, je li Za dom spremni ustaški ili stari hrvatski pozdrav”, upitao je novinar Plenkovića.

“Ja sam osudio sve provokacije jučer. Puno je toga bilo usmjereno, uključujući paljenje zastave Republike Srbije”, potpuno je ignorirao pitanje novi šef HDZ-a koji se potom zahvalio novinarima i otišao.

Na upite novinara Plenković je ponovio da osuđuje neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, no naglasio je da je ipak riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu oslobodilačke vojno redarstvene operacije ‘Oluje’.

“Još jednom osuđujem neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave isticanjem simbola i sadržaja koji ne pripadaju 21. stoljeću i modernoj i europskoj Hrvatskoj. Oštro osuđujem i paljenje zastave Republike Srbije. No, ipak je riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu ‘Oluje’ kojom je oslobođen najveći dio okupiranog teritorija Hrvatske i donijela slobodu hrvatskom narodu. Ponavljam, riječ je o minornim incidentima, koji su procesuirani”, izjavio je predsjednik HDZ-a Plenković.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: fah