plenković hdz

Foto: fah

“Nisam se još s nikim čuo, malo sam se odmorio. Danas sam sazvao Nacionalno vijeće, najprije želim podnijeti izvješće kolegama i onda cemo napraviti platformu za pregovore sa strankama koje su prešle prag”, kazao je Andrej Plenković novinarima, piše Dnevnik.hr.

Ponovno je odgovorio i na pitanje o velikoj koaliciji.

“Ja bih volio da se umjesto poruka koje se daju između redaka prvo čestita i onda zaziva”, kazao je Plenković te rekao kako to za sada nije opcija, no da nikoga ne isključuju.

“Nikoga ne isključujemo. Rekao sam, tijela stranke će se sastati. Želim dati Hrvatskoj stabilnost. Ovih dana počinju pregovori”, kazao je Plenković.

Jandroković: Velika koalicija nije opcija

Na pitanje novinara o ‘velikoj koaliciji’ odgovorio je i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Ponovio je kako velika koalicija nije opcija.

“Milanović je izgubio izbore i nije čudo da traži izlaz”, kazao je Jandroković.

Čuljak: Sve je moguće

Tomislav Čuljak (HDZ) jutro nakon izbora rekao je da je noć bila lijepa, a da sada idu dogovoriti platformu za razgovore.

“Ne bih rekao da su to ucjene, nego je to platforma s kojom oni izlaze u pregovore”, odgovorio je na pitanje uvjetuje li opet Božo Petrov.

Na pitanje je li moguće izostaviti Most rekao je da je sve moguće.

Prgomet: Rezultat HDZ-a je izvrstan i pobjednički

Drago Prgomet u ponedjeljak je rezultat HDZ-a na prijevremenim parlamentarnim izborima ocijenio izvrsnim i pobjedničkim, istaknuvši da su u prilici sastaviti novu Vladu.

“Rezultat HDZ-a je izvrstan, pobjednički i u prilici smo sastaviti Vladu. Osobni rezultat je isto dobar jer je HDZ dobio jedan mandat više u VI. izbornoj jedinici”, rekao je Prgomet novinarima ispred središnjice HDZ-a.

U središnjici HDZ-a su se okupili čelnici stranke prije popodnevne sjednice Nacionalnog vijeća na kojoj će dogovoriti političku platformu za poslijeizborne razgovore o sastavljanju nove Vlade i parlamentarne većine.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr/Hina