plenković hdz

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u kratkom razgovoru za njemačku televiziju ARD, dostupnom na YouTube kanalu bavarskog Bayerische Rundfunka, vrlo se konkretno izjasnio o tzv. “ekstremizmu” u HDZ-u, pitanju o kojemu za hrvatske medije do sada nije progovarao.

“HDZ je desnica, no moja je misija ojačati i politički centar. To je jasan zadatak koji vrijedi za sve partnere naše stranke u cijeloj Europi. HDZ je stranka koja oduvijek želi predstavljati sve građane Hrvatske, no ekstremizam ću iz naše stranke protjerati. Hrvatski narod želi stranku koja se odgovorno postavlja prema nacionalnim interesima”, rekao je Plenković novinaru Darku Jakovljeviću.

Zamoljen da još konkretnije precizira “kako planira otresti HDZ teškog kapitala povezivanja s ustaškim režimom u Drugom svjetskom ratu”, Plenković je usporedio današnji HDZ sa strankom kojom je predsjedao Tomislav Karamarko.

“Glavna razlika u odnosu na kampanju 2015. jest ta što se više ne želimo vraćati u prošlost, već se baviti najvažnijim pitanjima budućnosti. Ljudi u mojoj stranci su se pri formiranju programa prije svega fokusirali na gospodarske teme i u kampanji mi je bilo važno ne baviti ideologijom. Želimo da kultura komunikacije u Hrvatskoj bude na europskoj razini i, u tom smislu, ova kampanja bila je u svemu nalik onim kampanjama koje vi pratite u Europi”, zaključio je Plenković.

Isječak iz razgovora za njemačku nacionalnu televiziju pogledajte u nastavku.

Izvor: Sloboda.hr/tportal