plenković hdz karamarkoFoto: fah

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako u pregovorima s Mostom sve ide sukladno dogovorenom hodogramu, da nije nikakav “dan D” istaknuvši kako ovaj tjedan s Mostom žele dogovoriti sve najbitnije.

“Sve ide sukladno dogovorenom hodogramu i ideja je da ovaj tjedan s Mostom dogovorimo sve ono što je najbitnije”, kazao je Plenković novinarima u središnjici HDZ-a upitan o pregovorima s partnerima iz Mosta.

Dodao je kako danas poslijepodne s tom strankom nastavljaju pregovore, a tijekom jutra u HDZ-u imaju nekoliko konzultacijskih pripremnih sastanakai.

Plenković je, na novinarski upit, negirao da je danas “dan D” u pregovorima s Mostom, kazavši kako su rokovi jasni tj. 14 listopada je sjednica novog saziva Hrvatskog sabora i do tada će sve dogovoriti.

Naglasio je i da u pregovorima sve ide najnormalnije. “Nemojmo stvarati neku umjetnu tenziju”, rekao je novinarima predsjednik HDZ-a.

Upitan očekuje li da u idući ponedjeljak na konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarović ide sa potrebnih 76 potpisa saborskih zastupnika, Plenković je odgovorio – “Moguće”.

Na pitanje o radu buduće vlade, tj. zalaže li se za ‘vertikalno upravljanje’ ministarstvima ili da se partneri kontroliraju, Plenković je naglasio kako s njegova apsekta nema kontrole već postoji jedna i jedinstvena politika hrvatske Vlade i zajednički rad u njoj.

Izvor: Sloboda.hr/Hina