plenković hasanbegovićFoto: N1

Premijer Andrej Plenković, boraveći u Bruxellesu, izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu HDZ-ovih birača koji javno poručuju da se osjećaju izdanima zbog toga što Zlatko Hasanbegović nije izabran za člana nove Vlade.

“Vrlo sam jasno rekao da je na mandataru da izabere ministre. Kolega Hasanbegović je zastupnik u Hrvatskom saboru, ostvario je respektabilan rezultat i imat će svoj prostor za djelovanje. Ja u biti ne vidim nikakav problem u tome”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje novinara u Bruxellesu nakon prvog dana sastanka Europskog vijeća, o tome kako doživljava kritike HDZ-ovih članova, birača i simpatizera koji izražavaju nezadovoljstvo na društvenim mrežama. Neki ondje objavljuju fotografije prerezanih članskih iskaznica HDZ-a, drugi nazivaju neimenovanje Hasanbegovića izdajom i otvoreno kritiziraju Plenkovića zbog takve odluke.

U Bruxellesu, odakle se vraća u Zagreb u petak poslijepodne, Plenković je novinarima komentirao i ulogu ministra bez portfelja Gorana Marića. Hoće li dobiti ministarstvo ili ne?

“Gospodin Marić je ministar u Vladi, zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija. Jedan od tih ureda je DUUDI. To su vrlo ozbiljne zadaće. Želimo najprije temeljito snimiti stanje, vidjeti kako kvalitetno koordinirati rad svih tih ureda i agencija”, rekao je premijer Plenković i naglasio da je riječ o koordinaciji, a ne o vođenju ministarstva, piše Večernji list.

Izvor: Sloboda.hr/Večernji