plenković most hdzFoto: HRT

Nakon pregovora koji su trajali gotovo mjesec dana, čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov objavili su da su se dogovorili o sastavljanju vlade. Predsjednik HDZ-a u ponedjeljak ide na Pantovčak, gdje bi ga predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović trebala imenovati mandatarom. Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku HTV-a.

Potvrdio je kako će u ponedjeljak Predsjednici republike donijeti 91 do 92 potpisa za sastav nove hrvatske vlade. “Da budemo jasni, mi smo izabrali Most kao partnera”, kazao je te dodao kako će imati potporu i svih nacionalnih manjina. “S Mostom smo razovarali konstruktivno, nije bilo dramatičnih situacija”, rekao je.

Imena budućih ministara nije htio otkriti. Rekao je da će od ponedjeljka pristupiti razgovorima s kandidatima za ministre. “Radim korak po korak. Kad dobijem povjerenje Predsjednice RH izabrat ću kolege koji su se dokazali svojim radom i djelovanjem”, kazao je. Predstavljanje programa Vlade bit će njegov prvi potez. Uslijedit će hitna proprema proračuna za iduću godinu – koji će biti ogledalo tog programa.

Izvor: Sloboda.hr/HRT