petrov most hdz konzultantica

Božo Petrov, potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta, pozvao je HDZ da se očituje o aferi Konzultantica jer, kako je rekao, odluka Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa nije presudna. Petrov je slučaj, koji je povezan s Tomislavom Karamarkom, prvim potpredsjednikom Vlade,komentirao na konferenciji za medije na kojoj je predstavio novo pojačanje Mosta – Antu Dabu, gradonačelnika Novalje.

Govoreći o slučaju “Konzultantica” Petrov je podsjetio da je upravo Most otvorio tu temu.

“Ako se sjetite naših izjava u prva dva dana jasno vam je na kojoj smo strani i što je za nas borba za nacionalne interese. Ovo je prvenstveno problem i prvi koji bi se trebao očitovati je HDZ, a nakon toga Povjerenstvo. Naš stav ćete dobiti i on je isti kao i prvog dana. Postoji politička odgovornost, ali postoji i odgovornost svih koji su u procesu i
Tomislava Karamarka i HDZ-a i Povjerenstva”, rekao je Petrov.

S obzirom da je danas ranije kazao da će Most svoj stav izreći tek nakon odluke povjerenstva novinari su ga pitali kako će Most glasati po pitanju inicijative za opoziv s obzirom da bi to glasanje moglo biti prije odluke povjerenstva.

“Više je aktera i nije tu u pitanju samo Povjerenstvo”, istaknuo je Petrov.

Novinare je zanimao njegov stav o pobačaju na što je rekao da što se tiče zastupnika Mosta, po pitanju ideoloških i svjetonazorskih tema, svatko ima dati svoj stav.

“Ja sam za život, ali to nije stav Mosta”, kazao Petrov.

Na dodatni upit znači li to da je za pooštravanje zakona i jeli za zabranu abortusa rekao je da nije za to, ali da je za život.

“Od zabrana nikad niste dobro vidjeli. Nisam za zabranu, ali sam za edukaciju”, kazao je Petrov.

S obzirom da dobar dio zastupnika i članova Mosta bio u HDZ-u i drugim strankama Domoljubne koalicije, a sada su u lokalnim sredinama na suprotnim stranama Petrov je dao svoje viđenje suradnje s HDZ-om.

“Mi smo u Vladi da provedemo promjene i to nas jedino zanima. U pregovorima smo prvo išli u SDP a onda u HDZ. Ne znam kako HDZ definira da su relativni pobjednici izbora no zahvaljujući Milanoviću dobili su priliku da formiraju vlast. Mislim da je HDZ-u sada puno gore , a da SDP slavi što nije u vlasti s nama”, naglasio je Petrov.
Most je na “presici” predstavio novu akviziciju, Antu Dabu, gradonačelnika Novalje.

“Priča o Novalji je priča Metkovića i Omiša. Dabo je čovjek koji je pokazao ono što se dogodilo i u tim gradovima – borba protiv lokalnih šerif, korupcije i kriminala”, pojasnio je Petrov.

Dabo je kazao da je Most ispunio ono za što je osnovan, povezao nezavisne liste i dao im snagu na političkoj sceni. Poručio je kako vjeruje u Most, a na pitanje kako gleda na međusobnu suradnju s obzirom na pad popularnosti u anketama Dabo je rekao: Ankete će sada biti malo drugačije. Nakon zadnjih mjesec dana kada su pokazali da ih HDZ ne može ucjenjivati kao što nije mogao ni mene na lokalnom nivou.

Izvor: Sloboda.hr/tportal
Foto: fah