božo petrov mostFoto: fah

Božo Petrov čelnik Mosta obratio se javnosti iza ponoći i poslao jasnu poruku onima koji će sastavljati parlamentarnu većinu. Dali su rok od pet dana onima s kojima će razgovarati.

“Dragi prijatelji i građani, hvala vam na povjerenju. Hvala svima koji su dali svoj glas da se od promjena ne odustaje. I dok god budemo imali vaše povjerenje, trudit ćemo se da javni interes bude ispred privatni. Pozivam sve mlade da se uključite u borbu za vašu budućnost. Nemojte otići a da ne pokušate. Nazvat će vam amaterima diletantima. Da vas hvale, ja bih se zabrinuo. Ova Hrvatska može i mora biti bolja. Politika može biti bolja, ali ona treba vas koji u ovom trenutku razmišljate kada ide koji autobus i vlak. Nemamo više ružičaste naočale i nismo naivni.

Nikad se neću prestati nadati da će nam biti čast napraviti nešto za našu domovinu. Ne moramo se voljeti, ali domovina mora biti iznad svega. I zato smo dali jamstva. Oni koji pristanu na sve njih mogu očekivati našu podršku. Teče rok od pet dana. Nećemo se cjenkati s povjerenjem građana. Ako im je do njega stalo, onda će prihvatiti sva jamstva. Nama je stalo jer tako vidimo svoju zemlju i od toga nećemo odustati.

Neka uzmu tjedan dana, neka se preslože kako god mogu da to ne bi radili usred mandata. I ako im je ovo što tražimo teško i ako nas mogu zaobići, neka to naprave odmah. Most ne postoji zato da bismo dobili lijepe i skupocjene fotelje. Mi se možemo boriti i iz saborskih klupa. Hrvatska se ima pravo nadati boljoj budućnosti”, zaključio je Petrov.

Zamolio je sve medije da u idućih 3-4 dana borave na drugim mjestima.

“Drugi se trebaju odlučiti za što se oni bore. Most je svoje rekao”, poručio je na kraju ispraćen skandiranjem “Božo, Božo!”

Petrov je nakon toga pojasnio i kako bi u praksi izgledali pregovori o novoj Vladi.

“Kada se netko od njih očituje, može se pristupiti konstituiranju Sabora, a onda se naših sedam jamstava može provesti i nama je to znak da je ta opcija spremna za promjene i dat ćemo pristanak na formiranje izvršne vlasti. Kamo sreće kada bi pristali i jedni i drugi jer bi mogli razgovarati o ključnim promjenama koje su potrebne Hrvatskoj”, pojasnio je Petrov koji opet nije isključio mogućnost novih izbora.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr