petrov narodna koalicija

Odmah nakon sinoćnje debate čelnika HDZ-a i SDP-a Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića na HRT-u, čelnik MOST-a Božo Petrov za N1 televiziju dao je svoj komentar o debati:

“Plenković i Milanović nisu rekli ništa. Uobičajene bajke koje jedni i drugi pričaju zadnjih 20 godina.

Most će sigurno biti ona stranka koja će odlučivati o vlasti, to se vidi i po svim anketama. Tražit ćemo sigurna jamstva da se provede program koji mi zagovaramo. I dalje se zalažemo za reforme jer mislimo da je to najpotrebnije. To što oni nama nisu dopustili da provedemo reforme, to je probleme koji karakterizira i HDZ i SDP zadnjih 20 godina.

Prvi potez mora biti promjena porezne reforme, ali ne kako nabacuju HDZ i SDP. PDV se mora smanjiti, ali mislim da je to njima najlakše reći. Treba olakšati rad i kapital.

Ministarstvo uprave je trebalo u devetom mjesecu predstaviti modele novog teritorijalnog ustroja. A oni su nam srušili Vladu. HDZ je to učinio iz razlog što nije htio da se dogode promjene. Mislim da bi SDP isto učinio. Taj sustav jedino njima ide u korist. Ponašanje, sukob interesa, predsjednika glavne stranke u Vladi nama je bio neprihvatljiv. Nadamo se da takvih više neće biti.

Ljudi s optužnicama i istragama ne mogu biti na vlasti. Vjerujem da je Most nešto promijenio kod toga. Most je promijenio neke standarde u politici u Hrvatskoj.

Mi ćemo surađivati jedino sa strankama koje će podržavati naš program, ali za to će trebati dati čvrsta jamstva. Neće se dogoditi ono što se dogodilo u prošloj vlasti. Štit ćemo hrvatske interese i dalje. Most je jedini jamac da će interesi Hrvatske biti zastupljeni.

Tihomir Orešković pokazao se odličnim premijerom, ali su podvale bile prejake. Gospodarski rezultati pokazuju kako je radio.

Ja ću biti kandidat za premijera ispred Mosta i smatra da mogu biti barem jednako dobar, ako ne i bolji od Plenkovića i Milanovića. Naravno da postoje bolji i sposobniji i pozivam ih da se i oni uključe u politiku. Pogotovo mlade ljude kojima je Hrvatska u srcu, a ne džepu. Ne valja čekati Godota, jer Godot nikad neće doći.

Vjerujem da se HDZ nada da ćemo koalirati s njima, ali ne znam na temelju čega. Oni su nas povrijedili, možda i više nego SDP. Most neće nikada trgovati, oni su ti koji su trgovali svih ovih godina, a mi nećemo pristati ni na kakve kompromise. Valjda je to postalo jasno.

Biračima mogu reći da je njihovih 300 tisuća glasova očuvalo hrvatske interese, a zamislite što bi bilo da ih je bilo više.”

Izvor: Sloboda.hr/N1
Foto: fah