petrov narodna koalicija

Potpredsjednik u tehničkoj vladi Božo Petrov ustvrdio je u subotu kako je očito “ulaznica” na listu Narodne koalicije, koju je nazvao narodna trgovačka koalicija – to koliko je netko u sporu s državom, odnosno zakonom, te je ocijenio da se vrlo lako dogovaraju s obzirom na podjelu fotelja dva mjeseca prije izbora.

“Što se tiče Mosta mi nikada nismo inzistirali na foteljama za razliku od HDZ-a i SDP-a gdje danas možete vidjeti da se vrlo lako dogovore jer ono što prvo podijele su fotelje i to dva mjeseca prije izbora. Govore o podjeli stotina fotelja”, rekao je Petrov za Dnevnik HRT-a upitan bi li odustao od mjesta premijera u budućim postizbornim dogovorima.

“Oni se prvo dogovore za fotelje. Mostu nikada nije bilo do fotelja i nama to nikada neće biti problem. Spremni smo preuzeti odgovornost, ali se nikada neće dogoditi da ucjenjujemo partnera za neku poziciju”, naglasio je čelnik Mosta.

Osobno mu je, kaže, žao što je tehnički premijer Tihomir Orešković odustao od sudjelovanja na ovim izborima, no, istaknuo je, to Most neće pogoditi iz razloga što se “već tri godine borimo protiv takvog sustava, prvo na lokalnoj razini, a onda i na državnoj razini”. “Ono što su provodili HDZ i SDP posljednjih 20 godina ne može se nazvati hrvatska politika u službi hrvatskog građanina i zaštiti nacionalnih interesa”, dodao je.

Nije slučajnost što me HSS najviše napada, Milanović nema hrabrosti reći što misli

Petrov je ocijenio da nije slučajnost to što ga HSS zasada najviše napada.

“Pa nije slučajno. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović očito nema dovoljno hrabrosti da sam kaže ono što misli pa pušta s bokova člana HSS-a Stipu Gabrića Jamba protiv kojeg se vode tri sudska spora i ima stotinu kaznenih prijava te čelnika HSS-a Krešu Beljaka koji je do 28. godine činio kaznena djela opravdavajući se da je to mladost. Nisam znao da mladost traje do 28. godine. Meni je drago vidjeti da je očito ulaz na listu te narodne trgovačke koalicije to koliko ste u sporu s državom, odnosno zakonom. Ne iznenađuje me to uopće, dapače, drago mi je jer su konačno otkrili svoje pravo lice”, komentirao je.

Problem oko intervjua Novom listu nastao je zbog tehničke prirode

Odgovarajući na upit o navodima novinara Novog lista Dražena Ciglenečkog da je u autorizaciji potpuno preobličio intervju koji mu je dao, odnosno da je izbrisao sve što se ticalo kritike Tihomira Oreškovića zbog ljetovanja u državnoj vili, Petrov je okrivio svoje “operativce”.

“Ma ne, problem je nastao zbog tehničke prirode. Kad je novinar napravio intervju, moji ‘operativci’ su uzeli malo pjesničke slobode, a nisam se stigao čuti sa novinarom. Što se tiče ljetovanja – ja imam isti stav i to je ono što sam mu rekao. Orešković je uzeo vrijeme za odmor svoje obitelji od dva do tri tjedna. Ja to sigurno ne bih napravio zbog posla koji trebam napraviti i nisam takva osoba. Ne želim ga kritizirati jer znam koliko su trošile druge osobe”, kazao je Petrov za Dnevnik N1.

U današnjem tekstu “Zašto nećemo objaviti intervju s Božom Petrovom” novinar Novog lista Ciglenečki objašnjava razloge neobjavljivanja intervjua s Petrovom. Navodi da mu je intervju s autorizacije vraćen temeljito redizajniran. “Desetak je mojih pitanja, zbog izmijenjenih odgovora automatski postalo suvišno, a nedostajalo je 10 do 15 pitanja koja su se nametala iz tih odgovora, stoji među ostalim u tekstu D. Ciglenečkog.

Petrov je za N1 izjave čelnika stranaka Narodne koalicije o tome da je Most prokockao povjerenje birača, budući da očekuju da će oni kazniti Most na izborima, komentirao riječima da će to odlučiti sami birači.

“To će odlučiti građani. Vjerujem da vide da smo zaustavili razgradnju države i zaštitili interese Hrvatske s nešto više od 300.000 glasova, pa zamislite što možemo napraviti s milijun glasova. Ova vlada je bila nalik na druge stranke – radile su ono što su radile zadnjih 20 godina, to nismo dopustili i nećemo. Nadam se da su to građani uvidjeli”, rekao je.

S ljudima poput ovih koji su vodili SDP i HDZ nemamo što raditi, i jedni i drugi su nas pokušali prevariti

Na pitanje kako komentira prozivke da je Most produkt HDZ-a i ima li prostora za suradnju s Narodnom koalicijom, Petrov je kazao da s ljudima poput ovih koji su vodili SDP i HDZ nemaju što raditi, i da su ih i jedni i drugi pokušali prevariti.

“Ako se promijeni vodstvo i ako u sljedećem sazivu budu kvalitetni ljudi, a ne trgovci, onda možemo govoriti o programu i, pogotovo, jamstvima. Jer ono čime se i danas diči koalicija su potpisali i jedni i drugi s Mostom, a onda su u Saboru to opstruirali “, naglasio je.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: fah