petrov narodna koalicija

Čelnik Mosta Božo Petrov u srijedu je reagirao na odluku Kreše Beljaka da potpise HSS-a za sastavljanje vlade preda Andreju Plenkoviću i HDZ-u. Budući da ovom odlukom HDZ od danas može sastaviti Vladu bez Mosta, Petrov je naglasio da Beljakov potez ne mijenja njihov odnos Mosta prema HDZ-u.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Svatko ima mogućnost dati podršku iz Sabora Vladi HDZ-a i MOST-a, niti se to može zabraniti. Hoće li se na to odlučiti HSS ili ne, njihova je odluka. To ne mijenja odnos MOST-a prema HDZ-u i započete pregovore. Nama su prije svega u interesu jamstva koja će pokazati da država može raditi u interesu građana i da Hrvatska time postane više demokratska, uređenija i socijalno osjetljivija država. To svi mogu podržati, uključujući i HSS, ali sigurno gosp. Beljak u tome neće zaustaviti MOST”, napisao je Petrov.

Podsjetimo, Hrvatska seljačka stranka u srijedu je odlučila dati svoje potpise HDZ-u kako bi Andrej Plenković sastavio Vladu.

“Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati. No, HSS ostaje u oporbi”, kazao je Beljak.

U nastavku je dodao da HSS neće tražiti ni funkcije, ni pozicije unutar Vlade.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr