stipe petrina most

“Tomislav Karamarko je za mene oličenje zla u Hrvatskoj, što ćete se uvjeriti ako dođete na suđenje , recimo, Draganu Paravinji koji ga na svakoj raspravi spominje, ali ne samo on… S njim ni pod koju cijenu ne bi mogao surađivati. Ukoliko bi se to dogodilo, trenutno bih istupio iz Mosta. Ali, ne samo ja. Bilo bi nas bar pet. Uostalom, nas 19 zastupnika iz Mosta još se i ne poznajemo, još nismo sjeli zajedno i jedni drugima se predstavili, razmijenili mišljenja, razgovarali… Dakle, govorim samo o pet ljudi koje znam”, teške riječi iznosi Stipe Petrina, primoštenski načelnik i novopečeni saborski zastupnik sa liste MOST-a u 9. izbornoj jedinici za Tris. Uz njega, iz 9. izborne jedinice, mandat je osvojio Miro Bulj.

9. izborna jedinica obuhvaća Ličko-senjsku županiju, Zadarsku županiju, Šibensko-kninsku županiju i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije.

Naglasio je da je moguće nekoliko izlaznih opcija iz ove pat-pozicije. Prva je da Most koalira sa HDZ-om, no tada bi bilo bolje da Most nikad nije ni postojao. Druga opcija je koalicija sa SDP-om, no i to je jednako ubitačno za Most zbog njihove egzemplarne lijenosti i bahatosti, zbog prevare birača, ističe Petrina. Treća je opcija tzv. velika koalicija HDZ-a i SDP-a, a tada bi kaže Petrina, sve maske napokon pale, ili formiranje vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi mandatara predložio Most. Naravno, napominje Petrina, preostaju još i novi, izvanredni izbori, ali uvjeren je da to ni lijevi ni desni blok neće dozvoliti.

Izvor: Sloboda.hr/Tris/Narod.hr